top of page
Αναζήτηση

Διακοπές όλο το χρόνο στην Αράχωβα και τον Παρνασσό

Έγινε ενημέρωση: 25 Οκτ 2019

Διακοπές για κάθε γούστο στην Αράχωβα, τη Νύμφη του Παρνασσού


Κρυμμένη πίσω από τις εντυπωσιακές πλαγιές του Παρνασσού, η Αράχωβα θα σας γοητεύσει με την γραφική ομορφιά της, τον αυθεντικό χαρακτήρα της και τον κοσμοπολίτικο αέρα της.


Το παραδοσιακό της πρόσωπο σε συνδυασμό με τα μοντέρνα μαγαζάκια, τα γραφικά πλακοστρωμένα σοκάκια, το μαγικό φυσικό τοπίο και φυσικά τα αξιοθέατα και οι δραστηριότητες στις κοντινές περιοχές συνθέτουν έναν ιδανικό προορισμό, όλο το χρόνο.


Θα σας κόψει την ανάσα με το καλημέρα καθώς ξεπροβάλει μπροστά σας στη διαδρομή από την Αθήνα, από την οποία απέχει μόλις 2 ώρες περίπου.


Είτε έχετε ως σκοπό τη ξεκούραση, είτε τις δραστηριότητες στη φύση, η Αράχωβα και η περιοχή του Παρνασσού είναι ιδανική επιλογή. Κάντε βόλτες στα μοντέρνα και ιδιαίτερα μαγαζάκια της Αράχωβας, απολαύστε το καφέ σας στην πλακόστρωτη κεντρική Πλατεία Λάκκα, δοκιμάστε τα παραδοσιακά πιάτα της περιοχής στις γραφικές ταβέρνες και αποκοιμηθείτε μπροστά από το τζάκι του δωματίου σας αγκαλιά με το αγαπημένο σας βιβλίο. Εάν πάλι είστε λάτρεις της περιπέτειας, αλωνίστε τις πίστες του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, ακολουθήστε ένα από τα πολλά μονοπάτια πεζοπορίας και mountain bike, χαράξτε τα δικά σας μονοπάτια με ένα snowmobile, ένα 4x4 ή ένα Buggy και αναρριχηθείτε στην κορυφή του Παρνασσού (Λιάκουρα – 2457 μ.).


Εάν επιθυμείτε να μείνετε στο κέντρο της Αράχωβας σε δωμάτιο με το δικό σας τζάκι και μόλις 150 μ. από τη κεντρική αγορά επιλέξτε τα Marianthi Apartments.

Παραδοσιακά οικογενειακά διαμερίσματα, σε ένα πλακόστρωτο σοκάκι στην καρδιά της Αράχωβας, που προσφέρουν μια αυθεντική εμπειρία Αραχωβίτικης φιλοξενίας.

Εάν προτιμάτε την επαφή με την φύση, την ησυχία και τις μοντέρνες παροχές κατευθυνθείτε προς το Λιβάδι Παρνασσού και στο Mountain Chalet Livadi. Ένα μοναδικό Chalet ιδιαίτερης αισθητικής με τζάκι, τζακούζι και σάουνα, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει έως 8 άτομα και να τους προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία φιλοξενίας!

Όπου και να επιλέξετε να μείνετε μην ξεχάσετε οπωσδήποτε να επισκεφθείτε τα κάτωθι:


1. Μαντείο των Δελφών και Αρχαιολογικός χώρος: Στον Ομφαλό της γης, όπως ονομάζονταν οι Δελφοί, βρισκόταν το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου. Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που φιλοξενεί το Ναό του Απόλλωνα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, το Αρχαίο Θέατρο Δελφών, το Θησαυρό των Αθηναίων, την Ιερά Οδό, τη Κασταλία Πηγή, το Θόλο της Αθηνάς Προναίας και πολλά ακόμη αξιοθέατα.


2. Επτάλοφος (Αγόριανη): Για αυτό το χωριό στη καρδιά του Παρνασσού πραγματικά αξίζει να αφήσετε για μερικές ώρες την Αράχωβα. Ένα μαγευτικό καταπράσινο τοπίο με καταρράκτες, πηγές και εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα.


3. Κωρύκειον Άντρο: Βρίσκεται σε υψόμετρο 1360μ. στη ΝΔ πλευρά του Παρνασσού. Ακολουθώντας μια υπέροχη διαδρομή μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος από έλατα θα βρεθείτε στο σπήλαιο όπου μπορείτε να θαυμάσετε τα φυσικά γλυπτά που έχουν σχηματιστεί από τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες. Το σπήλαιο ήταν αφιερωμένο στον θεό Πάνα και τις Κωρύκειες Νύμφες και είναι διάσημο για τη μαγεία που προκαλεί ο αρχαίος μύθος, κατά τον οποίο, σύμφωνα με τον Αισχύλο το σπήλαιο αποτελούσε χώρο επίσκεψης θεϊκών πνευμάτων και τόπο λατρείας αρχαίων θεών.


4. Το ρολόι της Αράχωβας: Ένα από τα ομορφότερα και πιο διάσημα αξιοθέατα της Αράχωβας. Το σημείο κατατεθέν της Αράχωβας στέκει εντυπωσιακά πάνω στο βράχο του Τυριά και σας περιμένει να το επισκεφθείτε.


5. Εγκάρσιος Δρόμος & Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου: Ο δρόμος με τα 264 σκαλοπάτια στην καρδιά της Αράχωβας που οδηγούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Εάν καταφέρετε να ανεβείτε τα σκαλοπάτια αυτά που στέκουν εκεί από το 1927 θα αποζημιωθείτε με την πιο εντυπωσιακή και πανοραμική θέα της Αράχωβας.

Ταξιδέψτε στην Αράχωβα, ανακαλύψτε τον μαγευτικό Παρνασσό και είμαστε σίγουροι ότι θα ξαναπάτε. Εξασφαλίστε τη διαμονή σας στο Marianthi Apartments ή στο Mountain Chalet Livadi.


Έξτρα συμβουλή: Κατά την επιστροφή σας στην Αθήνα μην ξεχάσετε να σταματήσετε για ένα καφέ ή ένα παραδοσιακό σουβλάκι στη Λιβαδειά, στις πανέμορφες, καταπράσινες και γεμάτες τρεχούμενα νερά Πηγές Κρύας.

bottom of page